Bomen en de Verzorging

Een boom is een aanwinst voor iedere tuin, maar ook een hele verantwoordelijkheid.

Wanneer een boom niet op de juiste plaats staat of niet gezond is dan kan deze een gevaar vormen voor u of uw omgeving. Wij proberen door advies bij aanplant, een goed onderhoud en wanneer het niet anders kan het verantwoord kappen van bomen voor gezond en gevarieerd bomenbestand te zorgen.

Aanplant

Voor iedere tuin is wel een geschikte boom te vinden, afhankelijk van de ruimte, de grondsoort en uw wensen. Wij helpen u graag een juiste keuze te maken wanneer u overweegt een boom in uw tuin te plaatsen.

DIENSTEN

Snoeien

Iedere boom heeft onderhoud nodig, afhankelijk van de soort en de levensfase kan dit jaarlijks of om de paar jaar uitgevoerd moeten worden. Wij kunnen helpen met het onderhouden van uw (fruit-) bomen of u adviseren om een andere specialist in te schakelen wanneer de boom specifiek gesnoeid moet worden.

Leiboom

Het is met veel bomen ook mogelijk om ze uit te leiden zodat er een soort haag op hoogte ontstaat, van oudsher gebruikt om schaduw op het huis te werpen, maar ook heel geschikt voor wat extra privacy. Leibomen hebben de eerste jaren een degelijk framewerk van hout of metaal nodig zodat ze een stevig tak gestel ontwikkelen. Wij kunnen deze bomen voor u op de juiste manier plaatsen en/of onderhouden.

Kappen

Wanneer een boom echt te groot wordt of ziek is dan kan het nodig zijn om deze te verwijderen. Dit is vakwerk en dient met de grootste zorgvuldigheid te gebeuren. Wij zijn hierin bedreven, beschikken over de juiste materialen en zijn uiteraard verzekerd mocht er toch iets misgaan.

MUNNEKE HOVENIERS

Elke tuin en ieder mens telt bij ons mee, bent u ook benieuwd wat wij voor uw tuin kunnen betekenen ? We komen graag eens bij u langs om de mogelijkheden door te nemen.

CONTACT OPNEMEN