Bomen snoeien

Staat in je tuin een berkenboom, esdoorn, kastanjeboom, tulpenboom of walnotenboom? Zorg ervoor dat een eventuele snoeibeurt nu plaatsvindt. Het snoeien van deze bomen kan het beste gebeuren in de periode oktober-november. Na deze periode is snoei niet gewenst, omdat de sapstromen al vroeg op gang komen.

Meer kleur in de tuin

Wij krijgen vaak de vraag: ‘Hoe krijgen we meer herfstkleuren in de tuin?’ Ga nu op zoek naar bomen, planten en struiken die je graag in de tuin wilt. Noteer de naam of maak een foto en wij helpen je graag verder. Samen zorgen we voor meer herfst in jouw tuin

Bladvrij gazon

Zorg voor een bladvrij gazon om gele plekken te voorkomen in de grasmat. Het blad is ideaal te gebruiken in de borders om de plantenwortels te beschermen tegen de vorst. Leuke bijkomstigheid: vogels, met name de merels, wroeten graag in de bladeren om insecten te zoeken.

Bloembollen poten

Waar moet je op letten als je bloembollen gaat planten? Maak de aarde goed los, voeg eventueel wat compost toe en graaf een gat. Houd als dieptemaat drie keer de hoogte van de bol aan en plant de bol met de punt omhoog. Vul het gat met aarde en druk de grond lichtjes aan. Vergeet niet de bollen te markeren zodat ze niet per ongeluk geschoffeld worden.